Indiška vištiena su garam masala (Indian chicken - specially for Olli)


Štai ir pasibeldė užsienis į Mildlandijos duris :) Tikiuosi nesupyksit, bet šitas post'as bus trumpas ir dvikalbis (su sąlyga, kad kol kas čia nėra galimybės pasirinkti norimą kalbą).

Taigi, ilgai neerzindama svetimšalių svečių ilgais lietuviškais postringavimais ir pradėsiu... tiesa dar vienas smagus faktas apie šį receptuką - jis yra iš knygutės, kuri vadinasi "Greitai ir gardžiai valgiai iš kinų keptuvės"... nuo komentarų susilaikau :)

Nuostabiai vištienai indiškai Jums reikės (Ingredients):

750g vištienos krūtinėlės file supjaustytų kubeliais (chicken breast fillet chopped in small cubes),

1 svogūno (onion),

2 skiltelių česnako (cloves of garlic),

3 šaukštų aliejaus (tablespoons of oil for frying),

3 šaukštų miltų (tablespoons of flour),

2 šaukštų kario (tablespoons of curry),

350ml vištienos sultinio, aš dažnai naudoju kubelius (chicken broth, might be made of instant chicken soup),

25g razinų (raisins),

1 arbatinio šaukštelio garam masala prieskonių (teaspoon of garam masala spices),

1/2 citrinos sulčių (lemon juice),

4 šaukštų grietinės (tablespoons of sour cream).

Atsiprašau, bet svečiui pirmenybė :)

Preheat the oil in the frying pan. Fry chopped onion and garlic until softens. Mix flour and curry in the bowl. Put chopped chicken in the mixture and roll well. Leave some flour mixture and put the chicken into frying pan. Fry stirring for 3-4 minutes until gets golden color. Add flour left.

Add broth and raisins and boil, stirring occasionally. Cover and stew for 15 minutes. Add garam masala (those are spicy, so you can change proportion on your own risk :)) and stew for 5 more minutes. Take frying pan out of the heat and add lemon juice and sour cream. Return frying pan back to heat for a little bit, but don't boil.

Serve with basmati rice and bon appetit :)



O dabar tautiečiams:

Įkaitinti aliejų keptuvėje ir pakepinti susmulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Miltus ir karį sumaišyti dubenyje. Apvolioti gautame mišinyje supjaustytą vištieną. Sudėti vištieną į keptuvę, palikti šiek tiek miltų mišinio. Vištieną pakepinti maišant 3-4 minutes, kol auksiškai paruduos. Sudėti likusius miltus.

Tada supilti sultinį ir sudėti razinas. Uždengti ir troškinti apie 15 minučių. Įdėti garam masala prieskonius ir patroškinti dar 5 minutes. Šie prieskoniai suteikia patiekalui aštrumo, todėl galite varijuoti jų kiekiu, kaip labiau patinka. Nukelti keptuvę nuo ugnies ir supilti citrinų sultis ir grietinę. Sumaišyti ir dar grąžinti ant ugnies, bet nebeužvirti.

Skaniausia patiekti su basmati ryžiais. Ir Jums bon appetit :)


2009 rugsėjis