Madinga grybų sriuba


Toks pretenzingas pavadinimas neturėtų išgąsdinti. Ta mada čia dėl to, kad ši sriuba yra toks truputį plagijatas nuo sriubos, kuri būdavo patiekiama Fashion bare, kai dar jis buvo :) juokingas toks baras, kuris servindavo dienos pietus su kotletais ir pan., bet vis tiek fashion :) Šiaip viskas būtų gerai, jei ne pavadinimas :) ir dar tie ale fancy ale kailiniai sofkių atlošai... aš vis dar neabejoju, kad ten kas nors gyveno :)

Anyway, sriuba tikrai gera būdavo, tokia tiršta ir kvapni, o svarbiausia, kad porcija tikrai ne per maža... nuo tada, kai jos paragavau, vis galvodavau, kaip čia nukopijavus... bandyti aišku pradėjau tik tada, kai baras užsidarė :) pirmasis bandymas buvo labai tikslus ir pilnas susikaupimo :) susiradau trintos grybų sriubos receptą internete ir aišku ji nebuvo panaši į TĄ... reikėjo improvizuoti krakmolu :)

Bet štai visai netikėtai atėjo antrojo bandymo metas... jį išprovokavo gailiai aprasojęs pievagrybių maišelis šaldytuve :) ir ką Jūs sau manot - viskas įvyko puikiai! ir jokio krakmolo!!! :) Tiesa, originaliai sriuboj dar turėtų būt paskandintas vienas kitas gabaliukas virtos vištienos, bet manęs jinai ten niekada nežavėjo, tai apsiėjau be jos :) improvizacija rulez :)



Turinys:

* ~600 g pievagrybių, * 2 morkos, * ~300 g šaldytų moliūgų (aš manau, kad galima naudoti bulves arba cukinijas ir pan. - čia sriubos "mėsa"), * pusė poro, * 3 kubeliai grybų skonio sultinio (arba 1,5ltr tikro sultinio), * pusė stiklinės grietinėlės, * sviesto, grybams pakepinti, * druskytės pagal skonį.

Nu ir ką gi, jamam puoda, pilam 1,5ltr vandens, užverdam. Sudedam sultinio kubelius, pamaišom, kol ištirpsta. Tuo tarpu dar pakepinam ant sviestuko nedideliais gabalėliais supjaustytus grybukus ir supilam į sultinį. Verdam, verdam, ir tuo tarpu pjaustom morkas irgi nedideliais gabalėliais, porą griežinėliais. Ir vėl viską į puodą... Tada dar pridedam "mėsinių" daržovių :) kiekį galima koreguoti pagal tai, kokio tirštumo norim gauti sriubą. Ir tada verdam, verdam, kol visos daržovės išverda. O vat tada viską (bet geriau dalimis :)) pilam į blenderį ir sutrinam - bzum bzum :) Ir vėl viską atgal į puodą, padruskinam, paragaujam, jei reikia pakartojam :) Kai sriuba užverda, nukaičiam puodą, supilam grietinėlę, išmaišom, dar kartą paragaujam (mmm...), jei reikia dar padruskinam ir valgom! :) Prie sriubytės galima patiekti baltos duonos skrebučių.


2009 kovas